perjantai 20. toukokuuta 2011

SynttäriyllätysTänään on syntymäpäiväni. Jeejee ja rommia pullo. Ei nyt juututa siihen, vaan tarjoankin teille nyt jälleen yhden luurangon kaapistani pällisteltäväksi. Tai no, kuunneltavaksi. Olen nimittäin joskus ollut studiomuusikko.

Yläasteella soitin vielä aktiivisesti bassoa. En koskaan ollut kovinkaan hyvä basisti, ehkä lähinnä auttava, mutta intoa olikin sitä enemmän. Kävin ylimääräisenä kurssina yläasteella kaksi vuotta bändikurssia, missä kavereiden kanssa soiteltiin satunnaisia covereita hyvällä ja ei niin hyvällä menestyksellä. Ysin lopussa päästiin sitten studioon, mikä oli nuorille sälleille ihan mielettömän siistiä, varsinkin kun koulumme studioon tuli ihan törkeen siisti Pro Tools.

Olimme aiemmin soittaneet Leevien Pohjois-Karjalaa, Red Hot Chili Peppersien Californicationia, Metallican Nothing Else Mattersia (en muista treenattiinko sitä koskaan ihan loppuun asti) ja Apulannan Anna mulle piiskaa, mikä käytiin jonain koulumme "kulttuuripäivänä" vetämässä pariin otteeseen musaluokassa livenä. Yleisöä oli runsaat parikymmentä henkeä. Pariin otteeseen biisi vedettiin siksi, että ekalla kerralla kaikki soittivat ihan eri tahtiin. Vedettiin biisi uudestaan heti perään ja sitten meni nappiin. Itsehän leikin "keikalla" rocktähteä. Pistin ihmiset taputtamaan ja nostin jalkani monitorille. Samalla bassoni oli suunnilleen leuan korkeudella, koska en kerennyt säätää hihnaa edellisen jäljiltä. Todellinen rocktähti siis!

Talven ja kesän treenasimme siis "ihan hulluna" 0010:ä, jotta kaikki olisi täydellisesti valmista studiota varten. Lauluja ei treenattu, koska meillä ei ollut laulajaa ja ne piti saada äänitettyä puolessa tunnissa. Muuten niitä ei tulisi. Kitaristimme sitten uhrautui ja siltä se kuulostaakin. Kertsi meni jatkuvasti ihan päin helvettiä, joten tilalle otettiin "mullikuoro". Minä, kosketinsoittajamme ja koulun julkkisbändin Radioaktiivisen Purkan kitaristi (soittaa nykyisin Novellassa, että ihan tiedoks vaan) mentiin mölyämään kertsi ja ei se tilannetta ainakaan parantanut. Eli jos säkeistöt menee vielä joten kuten, niin kertsissä "helvetti pääsee irti".

Tässä se nyt sitten on. Kuuntelu täysin omalla vastuulla. Jos 0010 on lempikappaleesi, niin tätä raiskausta ei välttämättä kannata kuunnella. Ei se nyt niin hyvin mennyt, mutta on tuossa hetkiä, missä soitetaan aika hyvin yhteen. Livenä kun vedettiin lauluja lukuun ottamatta ja ilman klikkiä.

0010 by NoYouGirlsLauri

Tämä olkoon synttärilahjani teille. Yrittäkääpä ylittää! Nykyisin en siis juurikaan soittele, paitsi välillä saatan todella tylsistyneenä napata akustisen käteeni ja "yrittää" säveltää jotain maailmoja mullistavaa. Eli todelllisuudessa Landola on lähinnä sisustuselementtinä.

Ensi kerralla jotain aivan muuta.

8 kommenttia:

 1. Onnittelut! Olet kymmenen päivää nuorempi kuin minä. (No joo, taitaa siinä jokunen vuosikin olla lisäksi.)

  En muista olenko ikinä kuullut tuota alkuperäistä biisiä, mutta coverversionne on aika mielenkiintoinen. :D

  VastaaPoista
 2. Tätä meidän kaikkien pitää kannustaa!

  VastaaPoista
 3. Päivän paras! :D Huh. Mä olisin kyllä voinut tulla laulamaan.

  Onnea tätäkin kautta :) Ja hauskaa, Pekka lienee sitten yhden päivän vanhempi kuin minä, vuosista en tiijä.

  VastaaPoista
 4. Pekka: Kiitos ja myöhäiset onnittelut sinullekin! "Muutama vuosi" taitaa olla joo lisäksi. :D

  Noin siinä käy, kun nuoret sällit päästetään studioon ilman mitään kokemusta ja "tuottaja" lupaa ottaa "pahimmat rönsyt pois". :)

  Antti: Kyllä!

  Bubble: Heh, kiitos! :D Voi kun olisit ilmoittautunut vapaaehtoiseksi seitsemän vuotta sitten. :)

  VastaaPoista
 5. En vielä åääse kuuntelemaan soittosuoritustasi mutta rutkasti onnea ja mmenestystä.

  Itsehän olen sinua noin kuukauden vahempi eheheh.

  Hei sori nää kirjoitusvirheet. En osaa poistaa niitä, kun on uusi puhelin ja kaikkea. :)

  VastaaPoista
 6. Olin just kuuntelemassa tunnin verran toisenlaista livemusiikkia Hindemithistä Bachiin ja tämä kieltämättä kruunasi tämän iltapäivän. Kiitos hyvistä nauruista! :D

  VastaaPoista
 7. Toi kertosäe on kyl jotain hienoa, mutta onnea vaan ttältäkin!

  VastaaPoista
 8. Suvi: Kiitos! Ilmeisesti vähän mutkikkaampi näppäimistö luurissasi? :D

  Tiinanen: Hahaha, ole hyvä. Parempaa kontrastia ei kyllä oikein voisi olla. :D

  Tuukka: Kiitän! Hienoksi en välttämättä kertsiämme kutsuisi, mutta on se jotain erilaista ainakin. :)

  VastaaPoista