sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Keikkakesä 2011 - taivas varjele

Asialinja tuntuu jälleen olevan ihan liikaa vaadittua itseltäni, niin kirjoitetaan semihöttöä. Tänä kesänä Suomeen saapuu aivan mieletön määrä mielenkiintoisia bändejä keikoille. Pistetäänpä tätä mieletöntä määrää yhteen, niin tajutaan miten hillittömän paljon tälle kesälle ollaan järkkäämässä keikkoja. Festaritärpit tulevat vielä erikseen.

Keikkakesän virallisena avauksena itselleni toimii Caribou Tavastialla 31.5. Flow'n keikka meni sivusuun ja kun kehut sieltä olivat huimia, niin nyt on mentävä korjaamaan virhe. Lupaan seota Odessan aikana, sen teho kun ei ole laskenut viime kesästä mihinkään.Kasarimuskelihevari Thor saapuu Domiin 1.6. ja jos köykäinen showmeininki kiinnostaa, niin paikalle kannattaa mennä. Keikka tulee sisältämään metallilevyjen vääntämistä ja muuta pullistelua aivan riittämiin. Levykauppa X:ssä oli hauskaa pari vuotta sitten, joten pakosti on täälläkin.6.6. Helsinkiin saapuu kaksi todella mielenkiintoista bändiä, joiden väliltä on jälleen todella vaikea valita, jos siis vain on rahaa. Tavastialla veivaa post-rockyhtye Tortoise ja Kuudennella linjalla on "tropical-indietä" soittava Abe Vigoda. Tortoise kiinnostaisi todella paljon, mutta niin kiinnostaisi kyllä Abe Vigodakin. Taitaa jäädä kumminkin molemmat väliin. Ei se hehkuttamista estä.

Wu-Tang Clan palaa Suomeen ja tällä kertaa Nosturiin. Jos viime kerralla jäi klaani väliin, niin ehdoton suositus kahdeksanneksi päiväksi. Vaikka Circuksen akustiikka ja järjestelyt kusivat viime keikalla, niin silti keikka oli silkkaa murhaa. Nosturissa meno ei takuulla ole ainakaan huonompaa.Vähän erilaista meininkiä on tarjolla Tampereella Annikin runofestivaaleilla, kun punkrunoilija John Cooper Clarke saapuu juhliin esiintymään. Mies on varmasti parhaiten tunnettu cameostaan Controlissa, missä kuultiin pätkä runoa Evidently Chickentown. Nyt on mahdollisuus kuulla tämäkin livenä. Kiinnostaisi todella paljon, mutta Tampere on olevinaan aina niin kaukana.Crystal Castlesin livemeiningin taitavat tietää kaikki. 13.6. Circuksen lavalla on yksi raivotautinen nuori nainen rääkymässä elektron tahtiin ja yleisö reivaa. Paikalla!Linkin Parkin Kaisaniemen puiston keikka 16.6. muuttui astetta kiinnostavammaksi kun lämppärit ilmoitettiin. Etelä-Afrikan rap-ihme Die Antwoord on mielestäni aika väärässä paikassa nyt kyllä esiintymässä, mutta toisaalta jos "ninjat" onnistuvat aiheuttamaan pahennusta ja hämmennystä, niin tehtävä on suoritettu. Menen ulkopuolelle kuuntelemaan, vaikka Die Antwoord kaipaisikin visuaalisen ärsykkeen musiikkinsa tueksi. Onhan tämä aika köykäistä loppupeleissä. Pelkään myös pahoin, että vitsi on vanhentunut jo ajat sitten.Nyt voidaan puhua legendasta. Jello Biafra saapuu uuden yhtyeensä The Guantanamo School Of Medicinen kanssa Nosturin lavalle 28. kesäkuuta. Dead Kennedys on lempiyhtyeitteni joukossa helposti, joten tämä on kyllä aika pakkokatsastus, vaikka nostalgia-arvo on pelottavan korkealla. Jelloon luottaen toivon, ettei keikka jää pelkäksi Dead Kennedysin muistolla ratsasteluksi vaikka ei tätäkään pätkää voinut kirjoittaa ilman, että DK mainittaisiin. Bändi esiintyy myös Tampereella heti seuraavana päivänä.Heinäkuu ei voisi alkaa paremmin. 3. päivä Circuksen lavalla on The Mars Volta ja Tavastialla Architecture In Helsinki. Koitapa näiden välillä päättää minne menet. Valintani taitaa mennä progen puolelle.

7. heinäkuuta Tavastian lavalle saapuu jälleen Dinosaur Jr. Edellisestä keikasta Tavastialla ei tosiaan ole kuin reilu vuosi, mutta tällä kertaa yhtye vetää nykyisin muodikkaaksi muodostuneeseen tyyliin Bugin kokonaisuudessaan. Jos ette ole nähneet Dinosaur Jr:a koskaan livenä, niin suosittelen keikan tsekkaamista. Kaksi kertaa bändin nähneenä tämä keikka jää väliin, mutta silti tulen varmasti päätöstäni harmittelemaan vielä. Hieno yhtye.Tämän keikan missaaminen harmittaa toden teolla, mutta pitääkö näitä legendoja tuoda samaan aikaan, kun on Ruisrock. Club YK:lle saapuu nimittäin sludgelegenda Eyehategod 9. heinäkuuta. Yhtyeen piti vuosi sitten tulla jo Suomeen, mutta keikka peruttiin samana päivänä kun liput tulivat myyntiin. Jospa tällä kertaa keikka saataisiin onnistumaankin. Yhtye esiintyy myös Lutakossa päivää myöhemmin. Hitaan metallikorinan ystäville pakkokatsaus.12.7. Nosturissa on sellainen garagetupla tarjolla, ettei paremmasta väliä. Black Lips ja Dum Dum Girls soittavat yhteiskeikan Nosturissa ja päivää myöhemmin Turun Klubilla. Black Lips on tunnettu todella villeistä livekeikoistaan, eikä Dum Dum Girlskään pöllömpi ole. Kesän keikkatapauksia!

Grungepioneeri Mudhoney esiintyy jälleen Suomessa ja tällä kertaa voidaan puhua melkeinpä kiertueesta. 12.7. bändi on Turussa, 13. päivä Tavastialla ja 14. päivä Tammerfesteillä Tampereella. Jos grunge kiinnostaa edes etäisesti, niin kyseessä on pakkotsekkaus!Paavon ystävällisestä muistutuksesta lisätään The Damnedkin kesän vierailijoiden joukkoon. Punkpioneerit saapuvat Tavastialle 14.7. toisen punkveteraanin, GBH:n, kanssa. Yhtye esiintyy myös Tammerfesteillä päivää aiemmin. Missasin bändin Ilosaaressa 2006, joten pitää vähän miettiä korjaisinko nyt virheen. Kiinnostaa kyllä!17. heinäkuuta Circuksen lavalla on elektrofunkkia parhaimmillaan. Chromeo saapuu pistämään naiset sekaisin ja miehet vihreiksi kateudesta. Kesän viilein keikka!Chromeon jälkeen onkin hiljaisempaa pitkän tovin. Elokuun 9. päivä Tavastialla on kumminkin herkkua, kun slowcore-yhtye Low saapuu vuoden country-tapaus Josh T. Pearsonin kanssa yhteiskeikalle. Kummatkaan eivät välttämättä ole ihan niitä omimpia bändejä, mutta ansaitsevat tästä huolimatta maininnan.

Elokuun loppu onkin sitten pyhitetty todelliselle jumalmenolle. Vuoden yhden parhaimmista levyistä julkaissut Kurt Vile saapuu 29. päivä Tavastialle ja jos jotain keikkaa ei tänä vuonna saa missata, niin se on herra Vilen keikka. Smoke Ring For My Halo on upea levy, jonka kappaleista haluan kuulla jokaisen livenä.30. päivä Circuksen valtaa Deftones. Pidin mielettömästi bändin viime vuonna julkaisemasta Diamond Eyes levystä ja kun bändin keikkoja ollaan kehuttu, niin hinku päästä katsomaan näitäkin on todella iso. Olisin toki kaikista mieluiten ottanut bändin yhdessä Alice In Chainsin ja Mastodonin kanssa, mutta eihän tällaista herkkua voi antaa kuin amerikkalaisille. Anywho, tänne mennään melko varmasti.Elokuun ja kesän päättää sitten klassikkojen klassikko. Primal Scream saapuu elokuun viimeisenä päivänä Cirkukseen soittamaan klassikkolevynsä Screamadelican kokonaan. Itselläni on vähän ristiriitaiset fiilikset tästä keikasta. Näin Primal Screamin Tavastialla pari vuotta sitten ja bändi oli suorastaan laiska. Vielä kun Screamedelicakin on itselleni aika tuntematon levy, niin en osaa kyllä yhtään vielä sanoa jaksanko suunnata paikalle. Ysärinuoret ovat varmasti jo jonottamassa lippuja, jotka tulevat huomenna myyntiin. Toivottavasti bändi on paremmassa iskussa nyt kuin kaksi vuotta sitten.Lisäyksiä on aivan varmasti vielä kesäksi tulossa, joten päivitellyjä tulee aina, kun jotain merkittävää ilmoitetaan. On tässäkin keikkoja ihan tarpeeksi ja kaikkeen makuun.

6 kommenttia:

 1. Voi hemmetti. Olin jo melko tyytyväinen omaan keikkasettiin, mutta nyt siihen on sitten lisättävä vielä Jello Biafra, Black Lips ja ehkä Architechture in Helsinki ja Mudhoney päälle. Tää on aika mieletöntä.

  Mutta listastasi unohtui punk-pioneeri The Damned Tavastialla GBH:n kera 14.7.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei toistaiseksi ole liput kuin Caribouhun, Crystal Castlesiin ja Kurt Vileen, mutta kyllä lisää tulee vielä ihan rutkasti. Jello, Black Lips ja Mars Volta ovat ihan pakolliset.

  Äsh, niinpä unohtuikin. Muistelin, että ovat Ilosaaressa, mutta siellä onkin Exploited. Korjataan virhe.

  VastaaPoista
 3. BBC:ltä tuli pari viikkoa sitten Classic Albums -sarjan dokumentti Screamadelicasta. Se oli todella hyvin tehty dokkari, kannattaa katsoa, jos se löytyy jostain torrentista tms. Jotenkin yksi ihan parhaista musadokumenteista ikinä (tai ehkä mulla oli vaan sinä iltana juuri oikeanlainen sekoitus teetä ja Pepsiä arviota sumentamassa).

  Tosin itsekin olen siinä käsityksessä, että livenä Scream on aika köykäinen. Ainakin huhtikuun Japani-konsertissa lyhyen setin perusteella. Ehkä isoin ongelma on se, että Bobby Gillespie on aika heikkotasoinen laulaja loppupeleissä.

  VastaaPoista
 4. Isoin ongelma on juuri Gillespie itse. Ei erityisen hyvä laulaja, eikä edes kovin ihmeellisellä karismalla pilattu. Ainakin itselläni tuli aika äkkiä hohhoijaa-fiilikset, kun ukon lommoposkista horjumista katseli. Onneksi muu bändi onkin aivan toista luokkaa.

  Pitää tuo Screamadelica-dokkari tsekata. Classic Albums-sarjaa tuli joskus seurattua, kun kaikki jaksot oli aina tehty todella hyvin.

  VastaaPoista
 5. Lisäyksen vuoksi ja muutenkin oli kirjoitettava omakohtainen lista: http://ahvenaario.wordpress.com/2011/05/31/kesan-keikkakalenteri/

  VastaaPoista
 6. Kiitän listasta ja maininnasta!

  VastaaPoista