tiistai 15. maaliskuuta 2011

Alex Turner sooloilee

Alex Turner on lempimuusikkoni ja Richard Ayoade on lempikoomikkoni. Alex Turnerin yhtye Arctic Monkeys on lempibändini ja Richard Ayoaden tähdittämä britti-sitcom The IT Crowd on lempisarjojani. Jos mieli voisi räjähtää, niin uutinen siitä, että Alex Turner on säveltänyt musiikit Ayoaden debyyttielokuvaan Submarine, aiheutti yhden "posahduksen".

Tällä viikolla Turnerin sävellyksiä koottiin Dominon toimesta EP-muotoon, joka tottelee nimeä Submarine. Ylläri. Submarinen musiikit ovat paljon lähempänä The Last Shadow Puppetsia kuin Arctic Monkeysia. Koko EP:ssä on selittämätön kuuskytlukulainen tunnelma, mikä on todella lämmin. Ei läheskään yhtä mahtipontinen kuin TLSP, mutta aivan yhtä pop. Ironista on tosin se, että Piledriver Waltz on myös Monkeysien uudella levyllä.Vaikka en välttämättä Turnerista samalla tavalla diggaa mies ja kitara-muodossa, niin kyllä tämä taas osoittaa Turnerin olevan nykysukupolven parhaimpia muusikkoja. Sävellykset ovat huippuluokkaa, varsinkin Stuck On The Puzzlen melodia on silkkaa hunajaa. Sanoitukset ovat myös sitä herkkua, mitä Turnerilta voi odottaakin. Vai mitä tästä sanotte: "If you gonna try and walk on water, make sure you wear your comfortable shoes". Voinko olla hymyilemättä.

Tämä EP on oikein hyvää korvikehoitoa Arctic Monkeysin neljättä levyä odotellessa ja se odotus muuttui vain entistä sietämättömämmäksi. Ja sitten se elokuva.


Submarine on siis Richard Ayaoden debyyttielokuva, joka on kerännyt ylistäviä sanoja mm. Cinefiliaa-Jutalta. Elokuva tulee perjantaina teattereihin Iso-Britanniassa ja Suomeen elokuvaa saadaan odottaa Espoo Cineen tai R&A:han. Nyt levittäjät herätys, tämä Suomeen ja pian! En nyt enempää hehkuttele, ettei itselle tule vielä pahempaa mieltä odottelusta. Sen tiedän jo, että tämä tulee kolkuttelemaan all-time-top-10-elokuva-listaani ja kovaa.

4 kommenttia:

 1. musta tuntuu että jyväskylän finnkino saattaa kokea kovia jos ne ei ota tätä levitykseen :D täytyy kyllä pistää noi Turnerin biisit kuunteluun!

  VastaaPoista
 2. Suomen levittäjät ja Finnkino kokee kovia, jos teatterilevitystä eivät tähän maahan saa aikaseksi. :D

  VastaaPoista
 3. Submarine keräsi odotetusti loistoarviot Briteissä joten kyllä sen nyt perhana pitäisi meillekin tulla ^_^. En malta odottaa, lala~

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti. Norjassa leffa tulee jo huhtikuussa ja Ruotsissa syyskuussa teattereihin. Toivoa on!

  VastaaPoista