maanantai 14. maaliskuuta 2011

What Did You Expect From The Vaccines?


Kyllä, The Vaccinesin kovasti odotettu debyytti on virallisesti ulkona tänään. Joku onnekas sen tosin osti jo lauantaina, kun piti mennä ostamaan ihan jotain muuta. En valita yhtään, koska odotin The Vaccinesin aukeavan minulle hitaasti. The Vaccines kolahtikin sitten kerralla ja kovaa.

The Vaccinesin vahvuus on ehdottomasti sen vilpittömyys. Yhtye tykittää yksinkertaista ja hauskaa indie-rockiaan nuoruuden kiimalla ja vimmalla niin, että suurin osa kappaleista pysyy alle kolmen minuutin. Sanoituksetkin kun lähinnä käsittelee nuoren miehen epävarmuutta tyttöjen kanssa, niin voiko tässä olla muuta kuin myyty. Ja jos levy alkaa kahdella räjähtävällä ja lähes täydellisellä kaahaus-biisillä, niin voiko mikään mennä vikaan?

Voi ja ei. The Vaccines kuulostaa debyytillään ehdottomasti valmiilta. Yhtye ei piilottele tai piiloudu kikkojen taakse, vaan soittaa juuri sellaista musiikkia kuin heidän vahvuuksilla soitetaan. Bändin tyyli kuulostaa ennen kaikkea raikkaalta. Kun indiessäkin erottautumiseen tarvitaan jo joku "gimmick", niin The Vaccines luottaa yksinkertaisuuden voimaan. Nopeita ja simppeleitä biisejä, joiden tahdissa tullaan pogoamaan kesän festivaaleilla ja indiediscoissa vielä pitkään.

Debyyttibändiltä ei varmaan voi vaatiakaan täydellistä suoritusta, mutta silti en ole täysin vakuuttunut yhtyeen kyvyistä hitaampian biisien kohdalla. Wetsuit on vähän turhankin heppoinen tunnelmointiyritys Glasvegasin tyyliin, mutta kuulostaa vain tylsältä. Lopetuskappale Family Friend on sentään vähän parempi, mutta ei senkään kohdalla ylistyshuutoja voi kaiuttaa. Nämä ovat kumminkin pieniä ongelmia, kun rauhallisemmista kappaleista voi ylistää mm. A Lack Of Understandingia.What Did You Expect From The Vaccines? on loistava debyytti, joka samalla osoittaa yhtyeen olevan selkeästi tulevaisuuden lupaus, että jo täysin valmis suureen suosioon. Tämä levy ei hae itseään, vaan on selkeästi itsestään varman ja valmiin yhtyeen tuotos. En tosiaan odottanut levyn aukeavan näin nopeasti, enkä edes odottanut olevani tästä levystä näin innoissani, mutta en voi negata. The Vaccines täräytti ja kovaa! Nyt sitten vaikeaa toista levyä odottelemaan.

5 kommenttia:

 1. Agh, kuulostaa hyvältä! Pakko kuulla tää levy mahdollisimman pian. :]]

  VastaaPoista
 2. tässäpä varsin huikee debyyttilevy! toimii erittäin hyvin!

  VastaaPoista
 3. S: Kannattaa hommata kyllä! CD ei edes ollut pahan hintainen. 13 euroa oli Stupidossa.

  Anna ja aliliisa: Eipä ole mitään lisättävää. Toimii! :)

  VastaaPoista
 4. Levy oli kyllä positiivinen yllätys!

  VastaaPoista