torstai 24. maaliskuuta 2011

Top 5 guilty pleasure-leffat + Facebook

Niin Cinefiliaassa, Elokuvablogissa kuin Split Reelissäkin on ollut kirjoittajien lemppareita ns. guilty pleasure-elokuvista. Guilty pleasurethan tunnetusti ovat elokuvia, joita ei suuremmin arvosteta tai tunnusteta hyviksi, mutta silti niistä nauttii kerta toisensa jälkeen. Itsellänikin niitä on, vaikka kuinka olenkin laaturunkkari. Tässä oma top 5.

1. Armageddon/Bad Boys 2

Näistä kahdesta en osannut valita vain toista, joten niputetaan molemmat jaetulle ensimmäiselle sijalle. Michael Bayn ja Jerry Bruckheimerin yhteistyöstä on syntynyt monen monta "toimintaklassikkoa", mutta nämä kaksi ovat omat lempparini. Armageddon on niin käsittämätöntä high concept-juustoa, että höylälle olisi käyttöä. Amerikkalaiset öljynporaajat(?) lähtevät tuhoamaan meteoriittia, joka iskeytyessään maahan tuhoaisi kaiken altaan. Duh. Elokuvassa on niin korni rakkaustarina, että oksat pois ja loistavasti typecastatut Bruce Willis ja Steve Buscemi. Elokuva on puhdasta patrioottista nautintoa ja itkettää huomattavasti enemmän kuin Titanic. Elokuvan soundtrack on myös yksi ainoista soundtrackeista, jonka omistan. Ainoastaan yhden biisin takia. Voi mikä guilty pleasure sekin on.Bad Boys 2 on taas käsittämättömintä, mihin ollaan laitettu 200 miljoonaa dollaria budjetiksi. Kaksi ja puolituntinen buddy-toimintakomedia, jonka juonen tiivistäisi tuntiin, mutta Bay on halunnut ympätä elokuvaan KOLME takaa-ajoa, joista ensimmäisessä tuhotaan vain n. 20 huippukallista urheiluautoa. Viimeisessä tuhotaankin sitten hökkelikylä. Tissivitsejä, humehia, läpänheittoa ja toimintaa hulvattomasti. Viimeinen hyvä Michael Bay-elokuva. Transformers 2 pääsi sentään lähelle samaa mielisairautta.2. Commando

Arskan paras elokuva. Commando on niin äijäelokuva, että siitä ei voi enää äijemmäksi laittaa. Arska lähtee pelastamaan kidnapattua tytärtään ja ruumiita syntyy roppakaupalla. Onelinerien kuningas. Ehdoton suosikkiheittoni ikinä löytyy tästä elokuvasta. "Let off some steam, Bennett". Täydellinen kasaritoiminta, jonka pahis on myös käsittämättömintä ikinä, Freddy Mercuryn näköinen jätkä ketjuhaarniskassa. Kyllä! Tykkään myös camp-arvoja nostattavista virheistä, kuten tuhannen pillun päreiksi räjähtävästä autosta, joka seuraavassa leikkauksessa onkin priimakunnossa. Nerokasta!3. Crank

"Fuck you, Chelios!" Parasta toimintaa 2000-luvulla heti Rambon jälkeen. Jason Statham on täydellinen kostoretkellä olevana Chev Cheliosina, joka on myrkytetty. Miehen on pidettävä adrenaliinitasonsa huipussaan, jottei hänen sydän pysähtyisi. Elokuva kaahaa täyttä ylinopeutta koko kestonsa ja sisältää niin älyttömästi pieniä ja herkullisia yksityiskohtia, ettei niitä kaikkia huomaisi ensimmäisellä katselukerralla. Kakkososa vetää homman vielä jopa asteen överimmäksi, vaikka sen ei pitäisi olla mitenkään mahdollista. Silkkaa toimintaherkkua!4. Lords Of Dogtown

Lords Of Dogtown ei mene samaan camp-osastoon kuin aiemmin mainitut elokuvat. Catherine Hardwickin skeittielokuva on vielä melko tykätty, mutta silti luulisin elokuvan keräävän kieroja katseita, jos sen sanoisi lempielokuvanaan. Tämä kumminkin on ehdottomia suosikkejani. Vaikka aina olenkin Delta Force II-yhtyettä lainatakseni ollut "liian läski skeittaamaan", niin olen ollut äärimmäisen kiinnostunut skeittauksesta jo ihan pikkupojasta asti. Stacy Peraltan dokumentti Dogtown & Z-Boys oli jo erinomainen ja herätti suuren kiinnostuksen Dogtownin skeitti-skeneä kohtaan. Vaikka Lords Of Dogtown muokkasi totuutta jonkun verran, niin elokuvan tunnelma on silkkaa Dogtownia. Ja ennen kaikkea skeittaus näyttää erinomaiselta.

En osaa käsitellä Lords of Dogtownia edes mitenkään kriittisesti. Niin hyvä tunnelma siinä on ja niin hyvin se kertoo Dogtownista, että annan kaiken anteeksi. Katson elokuvan vähintään kerran vuodessa, ja toivoisin omistavani ruudullisen kauluspaidan, Social Tendencies-lätsän ja Uuno-skeden.5. Knocked Up

Tuli vaikea valinta Judd Apatow-komedioiden kesken. Tämä ja 40v ja neitsyt ovat lähes yhtä hyviä, mutta nostan Knocked Upin edelle. Knocked Upin loppu on juustoisinta koskaan ja Seth Rogenin ja Paul Ruddin hahmojen matka Vegasiin on vain turhaa sekoilua, mutta silti pidän. Huumori toimii hyvin ja pidän elokuvan sympaattisesta tunnelmasta. Tämän voi katsoa uudestaan ties kuinka monta kertaa, koska elokuva ei luota pelkkiin vitseihinsä, vaan siinä on jopa ihan kelpo tarina romanttiseksi komediaksi. Seth Rogenin semidiggailu johtuu tästä elokuvasta.----------------------------

No You Girls Never Know on nyt myös Facebookissa. Nyt tuolla tapahtuu oikeasti juuri sitä, mihin Twitterin oli alunperin tarkoitettu. Saada tuoreeltaan tietää, mitä blogissa tapahtuu ja jotain ekstraa. Linkki on tässä. Tykätkää, koska vain niin saatte tietää, kuka on uusi ykköshaastattelija.

9 kommenttia:

 1. Commandohan on ihan tosissaan hieno. Ja Michael Bay nyt on vaan Michael Bay: taidat kuitenkin ootella toukokuuta ja Transut kolmosta? :D

  Työporukassa guilty pleasures -osastoa ovat olleet viime aikoina lähes kaikki nic cage -elokuvat. The Rock oli huikea: "Welcome to the rock". Connery ja kaik, aijai :)

  VastaaPoista
 2. Mä en oikein tiedä pitäiskö Transut kolmosta venailla. :D Kakkonen oli kyllä huikea kaikessa tolkuttomuudessaan. Jos kolmonen pystyy sen ylittämään, niin olen teatterissa. :P Ensimmäinen Transformers oli kyl ihampaska.

  Nic Cage on hieno mies! Paha Poliisi oli huikeaa suorittamista. Ja onhan miehellä niin monta klassikkoa, että pahaa tekee. Con Air, The Rock, Wicker Man jne. Vampire's Kiss ja Deadfall pitäis nähdä. Ja onhan sieltä vielä tulossa Drive Angry. Voe pojat!

  VastaaPoista
 3. SETH ROGENIS EI OO MITÄÄ GUILTY PLEASUREE VAAN PELKKÄÄ PLEASUREE.

  VastaaPoista
 4. Jännää. Mulla on tapana käsittää toi Guilty Pleasure -hommeli niin, että sellasia juttuja mitä ei kehtaa "ääneen kehua", tai ei ihan ensimmäisenä alkais kehumaan jos joku kysyy suosikkileffaa/jotainmuuta.

  Mutta Nic Cage ai jai jai! Just tänään katoin Matchstick Men -> pelkkää nautintoa. Paha Poliisi taasen oli viime vuoden toiseksi hauskin pätkä. Vampire's Kiss kantsii ehdottomasti katella mutta Wicker Maniin ei kannata tuhlata aikaa varsinkin kun tubesta löytyy parhaat palat.

  VastaaPoista
 5. Anna: Sust paljastuu päivä päivältä entistä pelottavampia piirteitä.

  Dzei: No siis juuri noin, mutta ei mua näiden mainitseminen hävetä. Ovat omalla tavallaan aivan nerokkaita elokuvia ja miksi niitä silloin salailisi. ;)

  Matchstick Men pitäisi katsoa uudestaan. En ole sitten teatterikierroksen sitä nähnyt, joten en paljoa mitään siitä muista. Paitsi änkytyksen. :D Vampire's Kiss meni tilaukseen!

  VastaaPoista
 6. Lords of Dogtown ja skeittausfetissi? Me too, man~!

  Oikeasti, diggailen Catherine Hardwicken ohjauksista muutenkin ja kun Lords vielä rullauttaa rennosti ruudulle auringonpolttamia nuoria lupauksia, siitä on vaikea olla pitämättä. Esittäähän se oikein pätevän yhteisö- ja ajankuvan: skeittaus muiden uima-altaissa sallittava ^_~!

  Dokkari on myös kova mutta tässä on tietty Emile Hirschin ja Heath Ledgerin kaltaisia tähtiä edesauttamassa katselukokemusta.

  (Btw, näytät mun mielestä vähän elokuvan Stacylta eli John Robinsonilta ^_^:
  http://www.imdb.com/name/nm1440281/ )

  VastaaPoista
 7. Awesome dude! :P

  Lords ja Thirteen taitavat olla ainoat Hardwicket, mitkä olen nähnyt, joten otanta ei ole kauhean suuri, mutta se on kyllä hyvä duo. Jälkimmäisen näkemisestä on kyllä jo tovi, mutta muistan sen kyllä miellyttäneen ja paljon.

  Heath Ledger on muuten loistava Lordsissa! Skip on tavallaan ihan umpirunkkari, mutta myös äärimmäisen sympaattinen stoner. Huikea rooli.

  Oletan muuten sinun nähneen Riding Giantsinkin? Jos et ole, niin tsekkaa ihmeessä. Saat meinaan surffausfetissinkin. :D

  (Kiitos, olisitpa nähny mut silloin, kun mulla oli pitkä tukka. ;D)

  VastaaPoista
 8. Heath osoittaa taas luonnenäyttelijän kykynsä, Skip on todellakin ihmeen sympaattinen kusiaivoksi~. Rakastan sitä skedekilpailukohtausta. Aijai.

  Kysymykseesi: En ole. Haluan surffausfetissin ^_^!!

  (Haha, kuvapostaus pitkällä tukalla sallittava :D!)

  VastaaPoista
 9. Sit ota se heti haltuun! Stacy Peraltan ohjaama surffausdokkari. Ihan mielettömän hieno visuaalisesti ja aika hyvin pysyy kasassa, vaikka vajaaseen pariin tuntiin on tiivistetty lähes koko surffauksen historia. Sen jälkeen tosin tulee hinku päästä itse ratsastamaan aalloilla. :)

  (Joo ei oo kuvaa tulossa, ellei tosi paha mielenhäiriö iske. :D)

  VastaaPoista