sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Lemmy

Chazz: Who'd win in a wrestling match, Lemmy or God?
Chris Moore: Lemmy.
[Rex imitates a game show buzzer]
Chris Moore: ... God?
Rex: Wrong, dickhead, trick question. Lemmy *IS* God.


Lemmy Kilmister on Motörheadin laulava basisti ja koko heavy metal-genren ehkä tunnetuin ja tunnistettavin hahmo. Mies on 65-vuotias ja legendat päihteiden käytöstä, naisista jne tunnetaan ympäri maailmaa. Greg Olliver ja Wes Orhoski päättivät ottaa selvää miehestä legendan takana. Tuloksena on yksi parhaimmista musiikkidokumenteista koskaan.

Lemmyn tapauksessa en ala miehen historiasta turisemaan. Mies vaikuttaa jo kuudetta vuosikymmentä musiikin saralla, joten kerrattavaa riittäisi. Sen ovat dokumentin tekijät myös tienneet ja kuittaavatkin miehen bändit aika nopeasti. Enemmän keskitytään Lemmyyn Motörheadin ulkopuolella. Mikä mies Lemmy oikein on kun hän ei ole kiertueella? Legenda on tosiaan hieman erilainen. Mies asuu pienessä kämpässä Sunsetilla Losissa ja kämppä on täynnä mitä erilaisempaa roinaa. Sehän on jumankauta nörtti!

Koska kello on mitä on, väsyttää ihan älyttömästi ja kuuntelen pitkästä aikaa Motörheadia (kiitos Spotify!), niin en jaksa kauheasti enempää turista dokumentista. Se on ihan mielettömän hyvä kokonaisuus, jossa jaksetaan myös ottaa henkeä, kun infotulva meinaa käydä sietämättömäksi. Myös Lemmyn itsensä annetaan puhua todella vapaasti elämästään ja ajatuksistaan, mikä parhaimmillaan oli jopa sydäntäsärkevää. Legendaarisia komentteja kuultiin pitkin dokkaria ja vauhdissa olivat varsinkin Peter "Hooky" Hook, Dave Grohl, Metallican jäbät, Mike Inez ja Jarvis Cocker. Vaikka heavy metal tai Lemmy ei voisi vähempää kiinnostaa, niin silti suositellen tätä dokumenttia katsottavaksi, koska se paljastaa todella paljon myös rockin kulisseista. Tämä pitäisi näyttää jokaiselle itsestään liikoja luulevalle rokkarille!

Docpointin näytökset ovat ensi viikonloppuna Bio Rexissä perjantaina ja sunnuntaina, joten jos haluat nähdä tämän legendan valkokankaalta, niin hommaapa liput jo nyt. DVD:nä Lemmy on Suomessa tulossa jo 4. helmikuuta.

Lemmy's a living, breathing, drinking and snorting fucking legend. No one else comes close.

2 kommenttia:

  1. AJoin vitsillä viikko sitten hauskuutuksen merkeissä muutamaksi tunniksi itselleni Lemmy-henkisen viikset/parta-yhdistelmän (ns. himoköyrijät) ja sain osakseni kunnioitusta ja ihailua. Kaikki olivat aidosti pettyneitä, kun ajoin parran kokonaan pois.

    VastaaPoista
  2. Kaveri kanssa joskus hassutteli ja ajoi itselleen Lemmyt. Tyttöystävä käski ajamaan pois ja kaverihan totteli. Pidettiin tyttöystävälle puhuttelu, koska Lemmyjä ei noin vain pois ajella.

    VastaaPoista