perjantai 21. tammikuuta 2011

Rakkaus: Death From Above 1979

Edellisestä rakkaus-tekstistä on jo liian kauan. Kun kirjoitin aiemmin The Shinsistä, niin ajattelin, että tästä kehkeytyisi oikea juttusarja. No eipä siitä kehkeytynyt, mutta nyt jos koskaan on täysin oikea aika kirjoittaa taas bändirakkaudesta. Nyt kirjoitetaan Kanadan kaikkien aikojen kiimaisimmasta bändistä, joka tekee kaikkien odotusten vastaisesti tänä vuonna reunionin. Kyseessä on Death From Above 1979.


DFA1979 koostui kahdesta hepusta. Nykyisin MSTRKRFT:n toisena osana toimiva Jesse F. Keeler soitti bassoa ja Sebastien Grainger soitti rumpuja. Bändin omalaatuisuus syntyi juuri siitä, että tämä duo ei koostunut kuin rummuista ja bassosta. Ja silti yhtye kuulosti täydeltä rock-bändiltä. Nuorelle wannabe-basistille yhtyeen kuuleminen oli jotain tajunnan räjäyttävää. Miten siitä bassosta revitään tuollaista soundia? Ja mistä tuo live-energia oikein kumpuaa?



DFA1979 tuli elämääni vaiheessa, missä musiikkimakuani muovasivat niin post-punkin kanssa flirttailevat indiestit kuin post-hardcorea rymistelevät takkutukat. Death From Above 1979:n soundi ja tyyli tuntui jollain perverssillä tavalla osuvan juuri näiden välimaastoon. Miten jostain onnistuikin tulemaan yhtye, joka onnistui yhdistämään kaikki musiikilliset elementit mitä rakastin. Bändistä kiersi myös niin hienoja tarinoita, että arvostus oli lähes pakollista. Mitäs sanotte siitä, että jätkien väitettiin asuvan kellarissa ja nukkuvan ruumisarkuissa?

DFA1979:n kuolema tuli melkein heti, kun olin kerennyt yhtyeeseen tutustumaan. Silloin olin suorastaan vihainen, koska yhtye oli kuulemma Roskildessa pistänyt haisemaan livenä oikein urakalla ja tarinat keikasta levisivät kulovalkean tavoin. Toki yhtyeen debyytti You're A Woman, I'm A Machine on lähes täydellinen levy, mutta kun ura jäi siihen ja keikkaakaan en päässyt näkemään, niin pettymyksen määrää ei voi edes sanoin kuvata.

Nyt asiat ovat toisin. Huhtikuussa Coachellassa duo palaa lavoille ja toivottavasti pysyvästi. Suomen festarit ja keikkajärkkääjät voisivat nyt olla hereillä ja korjata aiemman virheensä. Jos jonkun yhtyeen näkemisestä maksaisin vaikka omaisuuteni, niin se on Death From Above 1979! Todisteet ovat Spotifyssa ja alla.





2 kommenttia:

  1. Energiaa!!!!!!!!

    Muuten hieno toi uusi kuva tossa ylhäällä (että on kiva kun tiedän nämä termit... ylätunniste?)

    VastaaPoista
  2. Kyllä!

    Hyvä, että toi *krhm* banneri toimii! Mietin yhtä toista kuvaa, mutta päädyin sitten tuohon. Yksi idea on vielä mielessä tuota varten, mutta jos tuo kerta toimii, niin annetaan sen idean sitten hautua vielä jonkun aikaa. :) Kiitos siis kehuista!

    VastaaPoista