sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Sunnuntailevyjä

Kiitos Mad Men. Sain inspiraation.

Jose Jamesista olen diggaillut jo debyyttilevystä lähtien. Hänen levyillä jazz ja hiphop fuusioituvat nätisti yhteen. Nyt James on tehnytkin perinteisen jazzlevyn.


For All We Know on tehty yhdessä belgialaisen jazzpianisti Jef Neven kanssa ja biisit ovat uusia sovituksia vanhoista klassikkokappaleista. Käsittelyssä on niin George Gershwinin, Vernon Duken kuin Duke Ellingtoninkin sävellyksiä. Miten tämä liittyy Mad Meniin? For All We Know'ta kuunnellessa tekee mieli laittaa puku päälle, istahtaa nojatuoliin, pistää kessu palamaan (en polta) ja juoda jotain todella kallista ja savuista viskiä (en juo viskiä, enkä juuri muitakaan kalliita alkoholijuomia). Mad Menien tyyliin. Tai sitten tyydyn vain sängyllä makoiluun ja elämästä nautiskeluun. Ilman pukua ja viskiä.

Suosittelen kaikille, jotka haluavat sunnuntain melankolisissa jumitusoloissa kuulla jotain todella rauhallista ja kaikesta turhasta riisuttua musiikkia. Tällä levyllä kun ei muuta kuulla kuin Jamesin laulua ja Neven pianoa. Parhautta. Harmikseni tätä ei löydy Spotifysta, eikä Youtubestakaan löydy kuin liveklippejä, niin saatte nyt tollaisen yhden livepätkän, mikä on kikkailevampi kuin levyllä. Pääasia tulee kumminkin selväksi.Josen BlackMagicista en myöskään ole täällä maininnut mitään. No nyt olen. Se on hyvä. Se tosin paukkuu paljon For All We Know'ta enemmän. Tässä todiste. Tuotanto by Flying Lotus. Kelpaa!Jotta hommat ei jäisi pelkkään Joseen, niin mainitaan nyt vielä tuo Levyalen halutuin levy. Vesku Loirin 4+20 on kaikesta "öhöhö hipit polttanu pilvee ja sekoillu"-naureskelusta huolimatta ihan törkeen kova levy. Onhan siinä hippien hassuttelua, mutta ei yhtään häiritsevissä määrin. Levyssä on siis paljon muutakin hyvää kuin ihan törkeen siisti kansi. Vinskat on loppunu jo ajat sitten ja varaston lisäkappaleetkin on kai hamstrattu jo loppuun, joten Spotify on vastaus murheisiin. CD on tulossa maaliskuussa Äxän mukaan. Mutta kukas nyt cd:n haluaisi?

2 kommenttia: